Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Козичанська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04362289) був реорганізований і увійшов до складу Бишівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Легалізація заробітної плати

Пенсійний фонд України – за легалізацію заробітної плати

     Належний захист трудових прав працівників, детінізація заробітної плати та легалізація трудових відносин — ось одні з пріоритетних стратегічних напрямів розвитку держави.

    Незважаючи на роз’яснення в пресі та вимоги діючого законодавства, оформлення найманих працівників неналежним чином чи взагалі відсутність оформлення залишається серйозною проблемою суспільства.

     Треба усвідомлювати той факт, що коли роботодавець з якихось причин не звітує або не сплачує внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за своїх найманих працівників, то відповідні періоди роботи не зараховуються до страхового стажу працівника, тобто не впливатимуть на майбутню пенсію.

    Ще одна ознака прихованої зайнятості – коли оформлюють працівників погодинно, проставляючи у табелі робочого часу 2 або 4 години, тоді як насправді вони працюють по 8 годин на день. У звітності, відповідно, відображаючи зарплатню за 2 або 4 години, виплачують решту грошей у “конверті”.

    Деякі роботодавці намагаються не укладати трудові угоди з працівниками  задля того, щоб мінімізувати власні витрати та отримати максимально можливий  прибуток.

    А працівник, тим часом, отримує заробітну плату в “конверті” і офіційно вважається непрацюючим. Йому не зараховується страховий стаж, а відповідно:

– він не матиме права на пенсію;

– він позбавляється прав на відпустку, оплату лікарняних та допомогу по безробіттю, права відпочивати у вихідні та святкові дні, на охорону праці та соціальне страхування.

    До того ж, він може бути звільнений у будь-який момент, без попередження та виплати обіцяної винагороди за працю.

    Звертаємо вашу увагу, що Пенсійний фонд у Реєстрі застрахованих осіб здійснює облік нарахованої заробітної плати персонально, по кожному працівнику чи підприємцю, а також веде облік періодів роботи за які сплачено страхові внески. Саме від цих показників залежить розмір майбутньої пенсії.

    Слід зауважити, що страхові внески на пенсійне страхування входять до складу єдиного соціального внеску. Тому від своєчасного та якісного звітування до органів Державної податкової служби та повноти сплати єдиного внеску залежить інформація, яка міститься в реєстрі застрахованих осіб.

    Кожен працівник має можливість самостійно контролювати нарахування йому заробітної плати та щомісячно власноруч перевіряти тривалість страхового стажу у особистому кабінеті, зареєструвавшись на веб-порталі Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua).

 

« повернутися до списку новин

rada.org.ua - портал місцевого самоврядування

Vlada.online - розробка офіційних сайтів органів державної влади і органів місцевого самоврядування


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *